top of page

ik ben een dromer

Mijn missie istotlaat mensen de ongelooflijke rijkdom van oosterse dans ontdekken enom onzichtbare dansers te helpen onvergetelijke stage Supertars te worden, of om gewoon in volle vreugde en zelfvertrouwen te kunnen dansen;

bb consuelo.jpg

Ik ben opgegroeid in Zaïre (momenteel de Democratische Republiek Congo), Kinshasa, waar dansen deel uitmaakt van de dagelijkse sociale activiteit. Al sinds mijn jongste jaren maakt dans een groot deel uit van mijn leven. Bij mijn aankomst in Brussel volgde ik onmiddellijk Salsa, Flamenco en Hip-Hop lessen, maar vond mijn ware passie in de Midden-Oosterse dans. Gedreven door deze passie besloot ik mijn carrière als luchtvaartingenieur te beëindigen en al mijn energie te concentreren op het worden van een professionele danser.

Als perfectionist en leergierig volgde ik een intensieve en regelmatige training, in Brussel, met Gudrun Malhberg, en internationaal, met de kans om zoveel mogelijk alle Midden-Oosterse Dansmeester-leraren te ontmoeten. Op zoek om mijn dansvaardigheden verder te verrijken, leerde ik nieuwe dansen en technieken zoals de Twirling Derwisjen, Zigeuner- en Indiase dansen, klassiek ballet, yoga, American Tribal Style (ATS), Tribal Fusion Dance, Afrikaanse dansen, hedendaagse dans.

CT4A7319.jpg

Door mijn rijke ervaring heb ik mijn eigen Midden-Oosterse dansstijl ontwikkeld. Mijn unieke originele stijl zal snel opgemerkt en gewaardeerd worden. Ik word regelmatig uitgenodigd om te dansen op prestigieuze evenementen zoals internationale dansfestivals en workshops in het Midden-Oosten, of privé-evenementen in België en in het buitenland (Spanje, Portugal, Frankrijk, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Italië, Kenia, Thailand, Israël, enz. .). Ik behandel alle niveaus van beginners tot masterclass tijdens mijn workshops.

Door mijn diversiteit en ervaring kan ik shows creëren met een heerlijke mix en fusie van verschillende dansstijlen en kunst. De laatste creatie, « Plume et Poil », werd tientallen keren voorgesteld in binnen- en buitenland.

Ik werd gevraagd om als solist op te treden voor het laatste Nancy Ajram; Concert in België in 2008 in een van de grootste scene van België “Foret National”.

IMG_5725.jpg

In 2006 werd ik uitgenodigd voor een internationale, zeer selectieve casting voor de prestigieuze Canadese troep "Cirque du Soleil", waarna ik me bij de dansploeg van de troep voegde om een show van de volgende creaties te integreren. Ik was uitgenodigd door Miles Copland om op te treden tijdens de Bellydance Superstar-show in de Europese tournee.

Ik doe mee aan veel videoclips en veel tv-shows hier in België op de nationale zender RTBF en VTM. In mei 2012 werd ik gecast door Jillina voor haar Europese Tour van haar show “Bellydance Evolution” en was halve finalist op zowel Belgische Nationale TV VTM als RTL-TVI voor de show “Belgium's got Talent”.

In 2013 ben ik mijn eigen dansgezelschap the Salwa's troop; begonnen. Ik ben de choreograaf, artistiek leider en hoofddanseres van het gezelschap. Het bedrijf en haar leden wonnen vele eerste prijzen in de internationale wedstrijd Bellydancer of the World; in Duisbourg, Duitsland in december 2013 en 2014, Benelux kampioenschap.

Mijn troep en ik reizen nu sinds 2013 door Europa om op te treden op vele buikdans- en fusionfestivals (als solist en met de troep) waar ik ook les geef.

190223_Salwa_20Years_0764.jpg
bottom of page