top of page

 

Buikdans lessen

 

Tribal fusion lessen

 

Kinderlessen

LESSEN OP SITE
 

BRUSSEL

Maison des Cultures et de Cohésion Social de Molenbeek 

WOENSDAG

18.00 - 19.00 uur  Oriëntaalse dans beginners niveau 0 tot 1

19.00 - 20.00 uur  techniek en oefeningen

20.00 - 22.00 uur  Oriëntaalse dans halfgevorderd/gevorderd

PRIJZEN OP BRUSSEL

Inlooplessen: 15 euro/les

Voor jaar- en trimesterabonnementen kunt u onderstaande tabel raadplegen.

 

LET OP: bij je eerste abonnement van het jaar moet je 10 euro extra verzekerings- en administratiekosten toevoegen.

KLASSE KALENDER

PRIVÉLES OP SITE OF ONLINE

Privélessen zijn alleen mogelijk op afspraak

L1002007.jpg

SALWA&ULTIEME DANSER METHODE

Online lessen

Alle online cursussen worden gegeven opZoom. Overweeg om de software voor je eerste cursus te installeren en in te stellen.

MAAK JE BEST
 CHOREOGRAFIE OOIT

4 weken met online groepsprogramma over hoe je je beste choreografie ooit kunt maken in je dansstijl en met je technische niveau

MIJN BUIKKNOOP
EN IK

  • je houdt van dansen, maar durft niet voor mensen?

  • wil je het plezier van vrij dansen voelen?

  • wil je je goed voelen met je lichaam en vrouwelijkheid?

  • wil je je lichaam onder de knie krijgen en er zeker van zijn dat je er goed uitziet als je danst?

  • je denkt dat je niet kunt dansen vanwege je gebrek aan ritme, flexibiliteit of gewoon zelfvertrouwen?

 

 Deze cursus is precies wat je nodig hebt​

EEN OP EEN 

COACHING

Je kunt bij mij één op één coaching boeken voor elk onderwerp: een choreo maken voor je speciale evenement, een bestaande choreo verbeteren, je buikdans- of tribale fusiondanstechniek verbeteren, werken aan je podiumpresentatie en uitdrukkingen, leren meer theoretische onderwerpen als oriëntaals ritme, stijlen, buikdansgeschiedenis, tips om leraar te worden, professionele danseres, enz...

WORKSHOPS

Bekijk de workshopkalender om op de hoogte te blijven van mijn volgende workshops, zodat je je vooraf kunt inschrijven en je favoriete onderwerp nooit meer hoeft te missen.

BUIK DANS

Oosterse dans komt uit het Nabije Oosten, het Midden-Oosten en de Maghreb en wordt voornamelijk door vrouwen gedanst. Het verspreidt zich echter ook langzaam onder mannen over de hele wereld.

 

Het staat bekend als een van de oudste dansen ter wereld. Je zou denken dat het zijn oorsprong vindt in oude vruchtbaarheidsrituelen die verband houden met religie en esoterie. Het ontwikkelde zich vooral in Egypte in de Xe eeuw met de komst van de Indiase bevolking. Oosterse dans, die bestaat uit verschillende sterke volksdansen (Saidi, khallegy, chaabi, milaya, tsaar, cifteteli, hagalla, berberedans, Perzische dans enz.), is vooral bekend onder de voorname naam Raq Sharqi (naam gebruikt door Egyptenaren en Europeanen) of Cabaret (naam gebruikt door Amerikanen) of door een andere zeer populaire naam Baladi (naam gebruikt in Canada).

 

Het bestaat in verschillende stijlen, afhankelijk van het land van herkomst, en verschillende opkomende fusies. Over het algemeen is het kenmerkend door dissociatie van de lichaamsdelen (isolaties) die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Deze kunst bestaat ook uit discontinue langzame en vloeiende ritmes. Tijdens het dansen kan een danser accessoires gebruiken zoals sluier (enkele of dubbele sluier), Isis-vleugels (geplooide sluier), waaiers met veer of sluier, wandelstok, stok, Melaya Leff (groot stuk stof in het midden gescheiden door borduurwerk en versierd met gouden of zilveren glitters), sagattes (vingerbekkens), Shamadan (kandelaar voor hoofd), zwaard, etc..

 

In tegenstelling tot wat mensen misschien denken, gaat oosterse dans niet alleen over bewegingen van bekken of buik. In werkelijkheid vereist het ook flexibiliteit en kracht van buste, schouders, armen en handen, bekken en buik en benen. Het helpt de dijen te versterken, de gewrichten te ontspannen, de buikspieren te versterken en te ontwikkelen en de rugspieren te ondersteunen. Sommige brede bewegingen vereisen flexibiliteit, maar het belangrijkste principe ligt in spiercontractie, dus het kan op alle leeftijden worden gedanst volgens de limieten van elke danser.

BIJS
(AMERIKAANSE STAMSTIJL)

Tribal dance, ook wel Tribal ATS (American Tribal style) genoemd, is een dansstijl gecreëerd in Californië in de jaren 60 en 70 door Jamila Salimpour

Tijdens de Renaissance "Pleasure Fair" in Berkeley, maakte Jamila Salimpour, een lerares oosterse dansen, samen met haar troep, de organisator van het festival, die op zoek was naar zoveel mogelijk antieke en authentieke ruimte, tot schande. Als antwoord op het verzoek van de organisator wijdde ze het volgende jaar aan het werken aan de oorsprong van oosterse dansen, zigeunerwortels als traditionele stijlen en door van elke dansstijl een klein stukje te nemen, creëerde ze een nieuwe stijl: tribal. Deze stijl bestaat uit twee specifieke elementen: In bredere zin is het het gebruik van bewegingen uit traditionele oriëntaalse en zigeunerdansen. Aan de andere kant zijn het de kostuums gemaakt van traditionele kenmerken van verschillende culturen (rok, choli, tulband, oude sieraden, vingerbekkens).

De notie van tribe, dwz van geleide improvisatie (lead and follow), werd pas gecreëerd door jaren en studenten oefenen. Uiteindelijk was het Carolena Nericcio (die in 1987 Fat Chance BellyDance - FCBD oprichtte) die de bewegingen codificeerde. De laatste fase maakte het mogelijk om een gemeenschappelijk vocabulaire te creëren dat nodig is voor een goede synchronisatie tijdens begeleide improvisatie.

TRIBAL FUSION

Deze stijl ontwikkelde zich geleidelijk in de Verenigde Staten en kwam later ook in Europa.

 

Tribal fusion-dans is voornamelijk gebaseerd op de karakteristieke kenmerken van de Amerikaanse Tribal Belly-dansstijl (of Amerikaanse tribale dans), waaruit het voortkomt. Het wordt gekenmerkt door verschillende thema's en technieken van verschillende traditionele en hedendaagse dansen zoals flamenco, kathak, Bharata Natyam of breakdance.

 

Terwijl de tribale ATS-stijl in improvisatie en het concept van een groep ligt, wordt de "tribal fusion" -dans gemaakt als choreografie en kan worden getraind als solodans.

 

Over het algemeen worden de kostuums met de hand gemaakt volgens de smaak van elke danser. Het combineert hiphop, breakdance, Egyptische of buikdans Cabaret; evenals traditionele stijlen zoals flamenco, Kathak, Bahngra, Balinese en andere volksdansstijlen.

bottom of page